Saturday, October 22, 2011

dua dalam satu - UMNO


semasa lawatan rasmi menteri besar perak ke sg rapat - DUN hamidah osman, kita boleh lihat keadaan yg sabenar nya berlaku atau kerektor ahli umno. dalam lawatan tersebut, hamidah telah memprogramkan dua pendekatan untuk bersama rakyat. kebiasaan nya pemimpin umno akan hadir dalam majlis berupa makan minum saja. tapi kali ini disajikan dengan santapan rohani ia itu bersolat berjemaah solak sunat dhuha. alhamdulillah, tapi kita tidak tau apa kah muslihat yg ada pada hamidah osmandifahamkan, semasa zambri mengimamkan solat sunat dhuha, ramai lah ahli umno dudok dan bersembang diluar masjid. mereka menunggu zambri habis solat untuk bersama. tapi program diteruskan dalam masjid untuk ambil berkat, maka dijemput semua yg hadir masuk dlm masjid. ramai nya saperti gambar diatas.


tetapi semasa solat sunat dhuha dilakukan, kemana pulak pencacai tersebut berada. adakah mereka heran MB zambri ini bersembahyang waktu matahari naik. boleh ke sembahyang waktu tersebut. tak pernah nampak orang sembahyang salepas solat subuh. atau memang jelas ahli umno, sembahyang pada mereka perkara yang engteng, zambri sembahyang pun untuk tarik glamour je.

1 comment:

Anonymous said...

Jadi imam boleh, jadi ustaz pun boleh tapi nak bagi ceramah ugama kena ada tauliah kan? Tetapi kalau ceramah politik,dalam Mesjid, tak boleh kan?Lagipun budak2 sekolah pun dilibat sama...selamat anggota tentera kali ni...

Post a Comment