Wednesday, June 29, 2011

melayu akan berpecah


begitu lah besar nya harapan seorang rakyat malaysia yang cintakan bangsa MELAYU walaupun tidak dapat menjadi orang melayu. penulis lihat kenyataan Nallakaruppan adalah ikhlas apabila timbul nya perbalahan yang ketara atas isu BERSIH. bayangkanlah kita bangsa melayu, adakah kita nak lihat bangsa melayu pupus di negara ini.

tapi sayang seribu kali sayang, Nallakaruppan seorang yang berbangsa India, nak masuk UMNO tak boleh. nak tukar agama menjadi seorang muslim tak mahu. kalau beliau seorang yang beragama islam, kemungkinan beliau boleh jagi MELAYU juga saperti abdul azeez dan marican. atau Nalla boleh joint KIMMA.

kita lihat muslihat utama beliau menunjukkan prihatin nya terhadap penyatuan bangsa melayu adalah untuk mendapat simpati dari Najib untuk bertanding dalam PRU ke 13 nanti. kenyataan beliau ini telah menyebabkan kedudukan Ibrahim Al Kataki tergugat sama sekali. ibrahim ali tidak disukai oleh orang melayu - bukti nya (berapa kah jumlah ahli PERKASA) . begitu juga kedudokan Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaludin.

kelebihan Nallakaruppan adalah

1 bangsa India yang bersimpati dengan bangsa Melayu
2 Nallakaruppan ada penyokong dan pengikut nya.
3 boleh memberi undi kaum India pada UMNO/BN

ibrahim ali apa yang dia boleh bantu UMNO, melainkan menjadi pencacai bertaraf Yang BerhormatNo comments:

Post a Comment