Wednesday, December 7, 2011

Hasan Ali - mainan UMNO atau PASapabila editor kanan utasan, datuk zaini hassan menyatakan bahawa dato' hassan ali adalah 'penyelamat selangor', maka timbul lah berbagai andaian terhadap beliau. terdapat blogger yang pro PAS mula membuat tuduhan bahawa dato' hassan dipujuk oleh UMNO.

penulis dapati apa yang dikatakan oleh datuk zaini tersebut ada kebenaran nya, pengaruh dato' hassan terhadap orang melayu terutama ahli PAS masih kukuh walaupun beliau bukan lagi pesuruhjaya PAS selangor. gerak kerja beliau lebih pada memertabatkan islam dan meningkatkan taraf kehidupan orang melayu.

bonus untuk dato' hassan ali kerana beliau termasuk orang yang disukai oleh Tuanku Sultan. kerana kehebatan yang ada pada dato' hassan lah yang membuatkan datuk zaini cuba melagakan dato' hassan dengan pimpinan PAS negeri. mainan UMNO ini sudah lama dihidu oleh dato' hassan, sebab itu beliau tidak heran apabila dipuji oleh datuk zaini. matlamat dato' hassan, PAS akan menjadi parti tungguk di selangor dalam p/raya ke 13, InsyaAllah.


No comments:

Post a Comment