Thursday, September 16, 2010

suara rasmi pas ulu kinta

DUN Ulu Kinta N24, berada dalam Pas Kawasan TAMBUN termasuk rakan nya Pas Manjoi,(N23) sedikit sejarah perjuangan Pas Ulu Kinta adalah saperti berikut:
1999 - Pas bertanding di DUN Ulu Kinta
2004 - Pas bertanding juga di DUN Ulu Kinta
2008 - DUN Ulu Kinta di tandingi oleh PKR
dalam ketiga tiga pilihanraya tersebut semua nya tewas pada UMNO/BN
Pada ketika ini Pas Ulu Kinta sedang dalam proses untuk mendapatkan kembali untuk bertanding dalam pilihanraya ke 13. terdapat beberapa faktor yang PAS layak bertanding di DUN Ulu Kinta.
blog ini diujudkan adalah untuk menerangkan serta memberi ransangan pada ahli serta menonjolkan aktiviti yang dijalankan dalam DUN ini. sehingga kini tiada promasi yang diadakan oleh PAS Tambun untuk menonjolkan aktiviti yang dijalankan oleh PAS Ulu Kinta. semoga dengan ada nya blog ini dapatlah ahli mengetahui akan perkembangan serta maklumat PAS Ulu Kinta. INI ADALAH SALAM PENGENALAN DARI KAMI

selamat berjuang untuk menegakkan ISLAM

Friday, September 3, 2010

ucapan eidulfitri


Pengerusi dan Ahli Jawatan Kuasa Surau Al Falah Kg Melayu Batu 8 Ulu Kinta Perak mengucapkan selamat menyambut Eidulfitri dengan penuh ketakwaan. satelah berpuasa sebulan jangan kita musnahkan amalan kita untuk mendapatkan keberkatan dari ALLAH s.w.t dengan mengadakan majlis yang melalaikan. sambut lah Eidulfitri dengan melakukan amalan sunat dengan penuh tanda kesyukuran kita pada ALLAH. Seluruh Ahli JawatanKuasa mengucapkan selamat menyambut lebaran serta ucapan maaf dhahir dan batin dari kami.

TAKBIR